Thursday, December 17, 2009

Regards - 2009 with LOVE




Wahai Buku 555.


Ahax. Lately, I've been surrounded by people who talked about LOVE more than other things. Pheww~ Mentang2 dah nak tutup 2009. Depa semua dok cerita pasai CINTA. Dengan aku pulak tu..APAKAH????..but sangat best kot kalau follow rentetan peristiwa cintan cintun 'mereka' ini...Dari kutub utara ke kutub selatan..dari timur ke barat..dari JB ke SINGAPORE (aku sengeh sorang2..haaaa...apasal?..ko ada??)..ok..jom2 ikuti kisah cintan cintun ni..


Kisah SATU

Kisah pasal Akoop Mustapha ditinggalkan Jue Azizah. Pergh..mula2 aku tak percaya gak sebab tengok macam sesuai sangat je dorang ni. Siap dating kadang2 aku ikut tu yg tak tahan...gege..nak buat cmne..aku kan suka je nyebok..tup2 tau dorang dah break..haih...

Nak dijadikan cerita, Si Jue Azizah berkawan pulak dengan Jehan Kaya. Dah la si Jehan Kaya and Akoop Mustapha berkawan. Tapi tak la rapat sangat. Masa sekolah rendah je. But still.......Tapi ramai orang macam tau tak tau kisah cinta Jehan and Jue ni sebab PJJ katanya. Percintaan Jarak Jauh. herm..takpela..harap2 korang dua berbahagia. Apa yang penting???..CHEMISTRY..

Nota kaki kanan: Semoga ikatan sahabat kalian tidak terputus dek kerana peristiwa ini..redha dengan ketentuan...


Kisah DUA


Next pasal kisah cinta Jennifer Hanisten dengan Brad Pittis. Semua dah tahu Brad Pittis dah ada Angelina Juling tapi disebabkan cinta dulu2, Jenny tetap menyayangi Brad. Aduyai..kesian pun ada bila dengar cerita dia. Yela..dia sedey..aku dengar tapi kadang2 tu aku pun macam dah tak tau nak buat apa. Mana tak nya, sah2 la si Brad Pittis tu dah bertunang dengan Angelina Juling.

Yang si Jennifer Hanisten ni pulak still ada feeling kat Brad.
Brad..kau ni pun satu. Dah ada orang lain, why you still put hope on her? Kau ni pun..hish..tau la hensem (nak describe lebih2 tak boleh..nanti ter reveal..gege) Kau pun satu Jennifer Hanisten, udah2 la tu dok teringat kat Brad..korang dah tak boleh bersama dah. Lagi pun, kau kan dah ada John Mayonis. Fokus pada relationship yang itu. Dengar lah nasihat sahabatmu ini wahai Jenny.

Nota kaki kiri: Mencintai tak semestinya dicintai.. DIA lebih tahu segalanya yang terbaik untuk kita..percayalah..(versi NQ..gegege)


Kisah TIGA


Alkisah, si Rihanna Payung dengan Chris Brown Sugar. Orang tau yang Chris melukakan hati Rihanna (walaupun keadaan yang sebenar hanya mereka saja yang tahu..) But now both of them dah jadi kawan baik like before. Alhamdulillah. At least relationship dorang as friend tak putus disebabkan perkara yang tidak diingini itu. Adakah perhubungan mereka akan bersatu kembali?..Wallahua'lam. Itu semua kerja DIA. Lagi pun, Rihanna Payung dah jumpa orang baru iaitu Encik Justin Timbabaldi. Chris Brown Sugar pulak???..still searching but I heard he is such a player!..Dang!..gagagagga...


Nota tangan kanan: experience is the best teacher =)

Kisah EMPAT


Rachel Green and Ross Geller. Everyone knows that many people like Rachel or vice versa. It is because her unique character memikat hati so many guys out there. And among friends, we know that long time a go, Rachel had once fall for Joey Tribbiani. Yup..Joey. He was the shoulder to cry on for Rachel and turned out, they fall for each other but just for a month!..gagaga..But yang penting, Rachel sangat mencintai Ross. But adakah sampai sekarang??or sebenarnya memang Rachel cintakan Joey??..Duushhhh~

Ross Geller..haa..he is such a nice guy that always surrounded dengan wanita!..fuuh~But Ross dalam relationship dengan wanita, baru pertama kali mempunyai hubungan secara rasmi iaitu dengan Emily Rose. A girl who won his heart. But jodoh tak kesampaian maka terputuslah hubungan Ross and Emily. Rachel knows about this but she keep it discreet. Adakah tindakan Rachel itu untuk memenangi hati Ross kembali?????..persoalan......

Nota tangan kiri: Biarlah masa yang menentukan..ada jodoh insyaAllah kita akan bersatu jua akhirnya...ceeewwwwahhhh..~

Kisah LIMA

Yang ni pulak kes khas. Kisah Paris Hilter dengan kucingnya, Elliz Presley, Nicole Riccie Rich and Britney Tomtombak sedang mencari cinta. Paris dan Nicole now sedang berusaha untuk memastikan tahun 2010 adalah tahun menamatkan zaman bujang. Yela..angka umur semakin naik. Aku doakan korang bertemu jodoh cepat2..amin..

Kes si Britney Tomtombak pulak rumit sket. Tak habis2 ditimpa musibah. Aduyai..kena mandi bunga jugak la ko ni. Si Kevin Freddelining tak habis2 kacau ko ek sampai ko depress. Sabar je la. DIA sedang menguji kau tu. Doa banyak. InsyaAllah DIA akan tolong kau...amin..

Nota muka: Berusahalah dengan bersungguh2. And jangan lupa banyakkan berdoa dan bertawakkal kerana DIA akan tolong orang yang selalu ingat pada DIA.


Kepada anda semua, bersabarlah dengan permainan LOVE ni. Ada jodoh, insyaAllah segalanya akan dipermudahkan. Jangan biarlah CINTA menguasi diri..biarlah kita yang menguasai CINTA.

Kepada rakan2ku yang akan mendirikan alam rumah tangga, semoga anda semua berbahagia sehingga ke alam syurga.


Kepada sahabat2 yang sudah mendirikan masjid, semoga anda sentiasa berbahagia di samping keluarga tercinta.

Nota hujung: Lepaskanlah orang yang engkau sayang jika ditakdirkan engkau bukan bersamanya kerana melepaskannya tidak beerti hilang kasih sayang mu kepadanya.

2 comments:

A Lot Like Love (part II) said...

IMPRESSIVE! hahaha.. boleh bikin film.aku phm 2 3 kisah je. the rest aku pening. mgkn sbb name2 mrk yg ganjil2.

p/s: nota kaki tu wt ppjg sket bleh x? suke ko bebel2 n nasihat2

A Lot Like Love (part II) said...

bace baik2 2 3x A-Z baru phm sme cte n watak.. ooHHh.. begitu rupenye

| Top ↑ |